Plita incorporabila Bosch PCP615B90E

Vă prezint o plită incorporabilă de calitate, a unui brand din domeniu. Putem să o încadrăm și în categoria plitelor premium. Vorbim despre plitele celor de la Bosch și anume plita incorporabilă Bosch PCP615B90E.

Pret de referinta: ~1150 Lei. VERIFICĂ REDUCEREA DE 100 DE LEI

Descriere

tip alimentaregaz
număr arzătoare4
poziționare butoanefrontal
material grătareinox
arzător mare1
arzător normal2
arzător mic1
culoareINOX
dimensiuni (l x L x A) cm0.52 x 58.2 x 52.0

Date tehnice

Plita incorporabilă Bosch PCP615B90E are patru arzătoare, un arzător mare, două arzătoare normale și un arzător mic, tipul de alimentare este pe gaz, aprinderea electrică. Panoul de control este frontal ceea ce înseamnă că trebuie să vă luați o marjă de eroare în ceea ce privește poziționarea, dimensiunea unei astfel de plite este de 0.52 x 58.2 x 52.0, grosimea blatului este de 30 mm. Materialul din care este fabricată plita nu este altul decât inoxul.

Cât de importante sunt funcțiile de siguranță pe care le au plitele?

Cablul de alimentare are o lungime de aproximativ 1 metru. Plita Bosch PCP615B90E are suporturi din fontă pentru vase, puterea arzătorului mare este de 3 kw, puterea arzătoarelor medii este de 1.7 kw, iar puterea arzătorului economic este de 1 kw. În afară de funcția termoelectrică cu supravegherea flăcării, plita se poate aprinde foarte ușor încă de la prima atingere a butoanelor.

Avantaje/ Dezavantaje

Plita incorporabilă Bosch PCP615B90E are aprindere electică, alimentarea se face pe bază de gaz, mai are în dotare și un cablu de alimentare de aproximativ un metru. Panoul de control este frontal și are patru arzătoare.

Funcția termoelectrică cu supravegherea flăcării este indicată pentru fiecare bucătărie ce se vrea sigură și fără incidente neplăcute. Dezavantajul acestei plite incorporabile este materialul din care este realizată, adică inox, deoarece acest material nu se curăță foarte repede și în plus pot rămâne urme de câte ori se încearcă curățarea ei.

Părerile celor care au cumpărat plita Bosch

Plusuri pentru care am ales această plită: grătar rezistent și tablă solidă. După o lună de utilizare pot spune că suprafața este ușor de curățat, iar flacăra este stabilă, puternică și aproape uniformă – bănuiesc că pentru protecția grătarului ochiurile de gaz eliberează mai puțin gaz fix în dreptul acestuia (vezi cele 4 puncte de susținere care vin aproape de fiecare ochi).

***

Aprinderea se face la prima scânteie, dar robinetele de gaz au protecție și trebuie eliberate ușor la câteva secunde după ce s-a aprins flacăra, altfel se oprește gaz-ul. Robinetele din apropierea flăcărilor se încălzesc un pic dar nu deranjant sau să se deformeze, decoloreze…

***

Cablul de alimentare nu are ștecher – electricianul mi-a spus că de cele mai multe ori plita se conectează la cuptorul electric pentru a întrerupe încălzirea acestuia pentru câteva secunde când este nevoie de scânteie pentru aprinderea plitei. Cuptorul electric consumă mult curent în faza de încălzire și se recomandă să nu existe alți consumatori pe aceeași priză sau siguranță.

***

Folosesc această plită din februarie 2015, foarte mulțumită, se curăță ușor, poți găti simultan pe toate ochiurile indiferent de mărimea oalelor – este o alegere bună.

***

Foarte ok. Buza de prindere pe blat este foarte mică. Ăsta ar fi singurul minus.

***

După 1 an de utilizare pierd totuși 5 minute să dau un review negativ, pentru că azi ne-a făcut o surpriză tare neplăcută. Lăsând la o parte faptul că se zgârie foarte ușor și că unul dintre butoane s-a topit imediat, azi prea minunata plită s-a înnegrit la folosirea unei tigăi cu diametrul mai mare. Pur și simplu tabla s-a ars în jurul ochiului.
Plita arata foarte bine, iar grilajele de fontă sunt super. Astea sunt singurele aspecte pozitive.
În concluzie: o plită pentru cei care nu prea gătesc:) deși nici un banal ibric de cafea nu stă bine, alunecă de pe grilaj…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.