Plita incorporabila Whirlpool AKM403NB

Specificatii si cost ale plitei incorporabile Whirlpool AKM403NB

 • tip de alimentare – gaz;
 • material – sticla;
 • pozitionare butoane – lateral;
 • consum – 7 300 W;
 • aprindere electrica;
 • vitroceramica;

– cost – aproximativ 950 LEI;

Datele tehnice

Greutatea plitei Whirlpool AKM403NB este de aproximativ 11 kilograme avand urmatoarele dimensiuni: 4.3 x 58 x 51, iar dimensiunea nisei este de 56 x 48 cm.

Tipul de alimentare se face pe gaz, iar aprinderea este elecrica, materialul din care este fabricata acesta plita este sticla de culoare neagra, ceea ce ofera un design bine conturat. Plita Whirlpool AKM403NB are patru zone de gatit, adica doua arzatoare normale, un arzator mare si un arzator mic, acestea au atasate fiecare in parte cate un gratar bine definit realizat din otel, ceea ce le confera o durabilitate mult mai mare fata de gratarele realizate din fonta sau alte aliaje. Consumul unei astfel de plite este de 7 300 W ceea ce o poate pozitiona in randul plitelor cu un consum mediu fata de plita incorporabila Whirlpool AKT 424 NB ce are un consum de 7 800 W.

plita-incorporabila-whirlpool-akm403nb-gaz-4-arzatoare-aprindere-electrica-sticla-neagradimensiuni

plita-incorporabila-whirlpool-akm403nb-gaz-4-arzatoare-aprindere-electrica-sticla-neagradimensiuni

Panoul de control este pozitionat pe partea laterala ceea ce confera mai mult spatiu pentru gatit in special in cazul bucatariilor inghesuite si fara prea mult spatiu de desfacere in momentul desfasurarii artei culinare. Plita este vitroceramica, iar acest lucru inseamna pastrarea vaselor de gatit intr-un mod impecabil chiar daca sunt uzate, nu arde mancarea si nu ajuta la deterioararea gratarelor arzatoarelor. Un lucru este bine de amintit aici, plita incorporabila Whirlpool AKM403NB are supape de siguranta impotriva scurgerilor de gaze ceea ce sporeste siguranta gatitului pe acesta plita, dar puteti sta si fara grija ca in lipsa dumneavoastra se poate intampla ceva daca ati uitat sa opriti gazele.

Avantaje/Dezavantaje

aprintere electrica, tip de alimentare pe gaz, patru zone de gatit, supape de siguranta impotriva scurgerilor de gaze, vitroceramica, gratarele arzatoarelor din otel, consumul de 7 300 W, suprafata plitei din sticla neagra, greutatea de aproximativ 11 kilograme

Cel mai mare avantaj al plitei incorporabile Whirlpool AKM403NB il reprezinta supapele de siguranta impotriva scurgerilor de gaze, precum si un consum mai mic, gratarele din otel ce au o rezistenta mult mai mare. Plita este vitroceramica ceea ce inseamna ca nu arde fundul vaselor de gatit, nu provoaca distrugeri ale acestora si un lucru important “nu sare casa in aer” cum ar spune altii, insa ceea ce nu se poate face pe aceasta plita sunt coptul direct pe suprafata ei a diferitelor legume. Acesta reprezentant si cel mai mare dezavantaj, deoarece suprafata plitei este din sticla neagra si aceasta se poate zagaria foarte usor si foarte rapid, iar petele pot deveni uneori mai dificile decat in cazul celor care sunt realizate din inox sau fonta.

Pretul unei astfel de plite este de aproximativ 950 lei, pentru unii ar insemna o suma maricica, dar avand in vedere functiile pe care le are si avantajele acesteia, pot spune in mod personal ca acesta isi merita banii. Va astept cu intrebari si nelamuriri in legatura cu cest produs.

8 Comments

 1. homan.florin 09/01/2016
  • Stan Cristina 10/01/2016
 2. Butunoi Costel 21/08/2016
  • Stan Cristina 21/08/2016
  • liviu 30/08/2017
 3. liviu 30/08/2017
 4. Costel 30/08/2017
  • Stan Cristina 05/10/2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.